Recept: wortel-gembersoep

Ontdek hier het recept van een hartverwarmende wortelsoep met gember.

Ingrediënten:

  • 650gr wortelen
  • 1 ajuin
  • verse gember (4 cm, gebruik de rest van je gember om een heerlijke thee te maken)
  • 750ml water
  • groentebouillon
  • facultatief, maar ô zo lekker : 400ml kokosmelk
  • facultatief, 1 citroen
  • takje peterselie
  • pikante kruiden, zoals paprikapoeder (naar smaak). Peper en zout.


 

Bereiding:

1. Snij de ui en gember fijn
2. Verhit de pan op middelgroot vuur met olie. Fruit de ui totdat deze bijna helemaal glazig is geworden.
3. Voeg het water en het groentenbouillonblokje toe, breng aan de kook en zet het vuur op de laagste stand.
4. Laat 20-30 minuten prutellen, totdat de wortelen gaar zijn.
5. Pureer de soep.
6. Facultatief : voeg de kokosmelk toe en/of het sap van de citroen.
7. Voeg paprikapoeder, peper en zout, naar smaak toe.
8. Garneer de soep met fijngesneden peterselie.

Contact

Administratie & directie
Industrielaan 28 bus 8
9320 Erembodegem
BTW BE 0467.021.742
053 78 82 64
Mail

Bioboerderij
Kerrebroekstraat 145
9300 Aalst
053 77 65 72
Mail

Tuin & Klus
053 78 82 64
Mail

Restaurant De Brug
Hertshage 11
9300 Aalst
0498 86 70 19
Mail