Recept: knolseldersoep met zoete aardappel
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 kleine rode ajuin gesnipperd
- 2 teentjes knoflook geperst
- 340 g geschilde knolselder in blokjes
- 240 g geschilde zoete aardappelen in blokjes
- 1 grote appel geschild en in blokjes
- 475 ml water
- 475 ml groentebouillon
- 1 laurierblad
- 1 el tijm, oregano of rozemarijn
- peper en zout
Bereiding
1. Verhit de olie op een halfhoog vuur in de pan en voeg de ui toe. Bak in 2-3 minuten glazig. Bak de knoflook 1 minuut mee.
2. Roer de knolselderij, zoete aardappel en appel erdoor en blijf 5 minuten roeren.
3. Voeg water, bouillon, laurier en tijm toe. Zeezout en peper kan je naar smaak toevoegen.
4. Sluit de pan en laat de soep zachtjes 20-25 minuten pruttelen totdat de groenten vrijwel gaar zijn.
5. Haal de laurier uit de soep en pureer de soep met de staafmixer.
Smakelijk!
Wil je graag wekelijks een lekker soeprecept met alle ingrediënten? Bestel een soepppakket voor € 7 bij De Boerderij via het bestelformulier. Meer info via boerderij@deloodsvzw.be